SCART какво трябва да знаем ?

SCART какво трябва да знаем ?

18 декември 2022

Все още се срещат SCART връзки за свързване на аудио-визуални компоненти.

Така че, макар и по-рядко срещано сега, може да се окаже, че по-старото аудиовизуално оборудване все още има един от тези конектори.

Въпреки това, с въвеждането на цифровите технологии и видовете връзки като HDMI и DVI, е малко вероятно да видите един от тези конектори на ново устройство.

И така, какво трябва да знаете за този тип връзка и кога трябва да я използвате?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как изглежда конекторът SCART ?

(Снимка 1)

 

Това е женска връзка, която поема мъжките щифтове от кабела SCART.

Както можете да видите от формата на конектора, дизайнът на SCART кабелите означава, че те пасват само в една посока, така че внимавайте, когато ги включвате.

 

Как изглежда кабелът SCART ? 

(Снимка 2)

 

Той има 21 извода за пренос на видео и аудио сигнали - въпреки че някои кабели не са напълно кабелни, така че може да не са подходящи за пренос на някои видове видео - особено RGB. (Снимка 2)

Ето защо, ако се опитвате да осъществите RGB връзка и тя не работи, проверете дали имате напълно кабелен SCART кабел.

При SCART кабела трябва да сте сигурни, че поставен здраво в гнездото, защото в противен случай може да не получите добро изображение.

 

 

Какво прави видеоинтерфейстът SCART ? 

 

SCART връзките изпращат аналогови видео и аудио сигнали между устройствата, които са несъвместими със съвременните цифрови сигнали.

 

SCART поддържа видеосигнали със стандартна разделителна способност, като RGB, композитни и S-Video, както и стерео и моно аудиосигнали.

 

SCART всъщност може да поддържа аналогови видеосигнали с висока разделителна способност; с въвеждането на цифровите HDMI връзки обаче почти нямаше устройства, създадени за тази цел.

 

Кога трябва да изпозлваме SCART ? 

 

Този тип конектор е доста стар и се среща по-рядко в последното AV оборудване.

 

Съвременното оборудване обикновено има по-добри начини за свързване на устройства, като например цифрови HDMI или DVI връзки.

 

Въпреки това, ако разполагате с устройства със SCART портове, това може да бъде лесен начин за изпращане на видео и аудио сигнали между тях само с един кабел.

 

Какво още може да кажем за връзките SCART ?

 

Връзката SCART е известна също като Euroconnector и EIA Multiport в целия свят.

 

SCART винаги е имал лоша репутация в света на аудио-видео техниката, тъй като, въпреки че е доста универсален за пренос на различни видове сигнали, никога не е бил много добре монтиран - поради което е трудно да се получи надеждна връзка.

 

Ето защо с въвеждането на цифровите изображения с висока разделителна способност и многоканален звук ще го откриете главно в по-старото AV оборудване.

 

Напълно кабелният кабел SCART е съвместим с композитен сигнал и RGB видео.

 

Въпреки че, ако вашите устройства го поддържат, тогава много хора предпочитат да използват специална компонентна връзка, а не SCART.

 

Как да конвентираме SCART в HDMI  ?

 

Много хора все още имат стари AV устройства с връзки SCART.Например, те могат да имат стар DVD плейър, декодер или конзоли за игри. Ако искате да продължите да ги използвате, вероятно ще имате проблем със свързването им към съвременен телевизор или проектор.

Решението е да закупите конвертор от SCART към HDMI.

 

Всичко, което трябва да направите, е да свържете SCART изхода на устройството си към адаптера и да използвате HDMI изхода, за да свържете HDMI кабел към телевизора си.

 

Линк: SCART към HDMI

 

Този адаптер ще увеличи мащаба на RGB или композитния видеосигнал от старото ви устройство до 720p или 1080p.

 

 

 

 

 

В тази страница сме показали различните модели радиоприемници и навигации на марката Mercedes. Лесно и бързо може да намерите името и модела на вашето фабрично радио или навигация без да е нужно да губите време да търсите в интернет.

прочети още

В тази страница сме показали различните модели радиоприемници и навигации на марката Volkswagen. Лесно и бързо може да намерите името и модела на вашето фабрично радио или навигация без да е нужно да губите време да търсите в интернет.

прочети още

В тази страница сме показали различните модели радиоприемници и навигации на марката Audi. Лесно и бързо може да намерите името и модела на вашето фабрично радио или навигация без да е нужно да губите време да търсите в интернет.

прочети още

В тази страница сме показали различните модели радиоприемници и навигации на марката Skoda. Лесно и бързо може да намерите името и модела на вашето фабрично радио или навигация без да е нужно да губите време да търсите в интернет.

прочети още

В тази страница сме показали различните модели радиоприемници и навигации на марката Seat. Лесно и бързо може да намерите името и модела на вашето фабрично радио или навигация без да е нужно да губите време да търсите в интернет.

прочети още

Дигитален CD чейнджър е революционен заместител на оригиналния CD чейнджъра на автомобила. Функцията на устойството е да направи автомобила по съвременен като ви позволява да добавите Bluetooth функция за музика също така и микрофон за провеждане на разговори със свободни ръце на автомобили, който не разполагат с тези модерни за времето функции.

прочети още

Bluetooth е безжична технология, която използва радиочестота за споделяне на данни на кратко разстояние, като премахва необходимостта от кабели. Можете да използвате Bluetooth на мобилното си устройство, за да споделяте документи или да се свързвате с други устройства, поддържащи Bluetooth. В тази статия ще се запознаете по-подробно с неговите функции.

прочети още

AUX е съкращение на Auxiliary port (спомагателен порт). Той представлява допълнителен метод за въвеждане на звук. Представлява асинхронен сериен порт, чийто интерфейс позволява допълнителен входен аудиосигнал. В тази статия ще се запознаете с неговите функции.

прочети още

Когато Apple пусна първия iPhone, той бързо промени начина, по който използваме смартфоните. Благодарение на елегантния си дизайн със сензорен екран той създаде възможности за широкоекранно гледане и интерактивни приложения. Повечето хора обаче не осъзнават, че iPhone даде началото и на няколко други иновации, породени от неговите нужди. Eдна от иновациите на Apple, която е издържала проверката на времето, е конекторът Lightning. В тази статия ще се запознаете с неговите функции.

прочети още
Какво е Thunderbolt ?
20 декември 2022

Thunderbolt е вид хардуерна интерфейсна технология, която се използва за свързване на различни устройства към компютър. Вероятно вече сте се сблъсквали с Thunderbolt под формата на характерните му портове и кабели - последните поколения използват конектора USB-C. В тази статия ще се запознаете по-подробно какво представлява Thunderbolt и защо се различава от USB-C.

прочети още

USB-C може би дори е толкова универсален, колкото предполага акронимът му (Universal Serial Bus). Портовете USB-C вече се намират във всички видове устройства - от обикновени външни твърди дискове до лаптопи от висок клас и най-новите смартфони. Въпреки, че всеки USB-C порт изглежда еднакво, не всеки от тях предлага едни и същи възможности. В тази статия ще се запознаете с неговите функции.

прочети още

Това е електронно устройство, което преобразува цифрови сигнали в аналогови.

прочети още

Не сте сигурни дали да свържете новия си монитор към компютъра с помощта на HDMI или DisplayPort? Различните портове имат различни възможности и съвместимост, ето какво трябва да знаете.

прочети още

Пълното му име е мултимедиен интерфейс с висока разделителна способност и като го превеждаме от английски, ние веднага разбираме функцията на този функционален кабел. Той е в състояние да прехвърля аудио и видео мултимедийно съдържание с висока разделителна способност.

прочети още

Bluetooth е безжична технология, която използва радиочестота за споделяне на данни на кратко разстояние, като премахва необходимостта от кабели. Можете да използвате Bluetooth на мобилното си устройство, за да споделяте документи или да се свързвате с други устройства, поддържащи Bluetooth. В тази статия ще се запознаете по-подробно с неговите функции.

прочети още
Volkswagen RNS 300
17 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за навигация Volkswagen RNS 300

прочети още

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за навигация RNS 310 на Volkswagen

прочети още

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за навигация RNS 510 на Volkswagen

прочети още
VW RNS 810 навигация
18 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за навигация RNS 810 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen RCD 200
18 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за радио RCD 200 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen RCD 210
18 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за радио RCD 210 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen RCD 300
18 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за радио RCD 300 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen RCD 310
18 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за радио RCD 310 на Volkswagen

прочети още

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за радио RCD 310 на Volkswagen след 2010 година

прочети още
Volkswagen RCD 500
19 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за радио RCD 500 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen RCD 510
19 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за радио RCD 510 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen RNS 2
19 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за навигация RNS 2 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen MCD
19 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за навигация MCD на Volkswagen

прочети още
Volkswagen MFD 1
20 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за навигация MFD 1 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen MFD 2
20 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за навигация MFD 2 на Volkswagen

прочети още
Volkswagen R-100
20 април 2024

Тук може да намерите съвместими устройства с функции за добавяне на Bluetooth за слушане на музика и разговори, USB за слушане на музика от флашка и AUX кабел за пренос на музика съвместими за радио R-100 на Volkswagen

прочети още